Illusion powraca na 3 koncerty

13 lipca 2011

Na 3 koncerty powraca gdańska grupa Illusion. Przed nimi wystąpią także Tuff Enuff, Flapjack oraz w zależności od miasta Ocean, Chassis i None. W planach jest również nakręcenie DVD dokumentującego występy.

1 października – Katowice, Spodek – Illusion, Tuff Enuff, Flapjack, Ocean
5 listopada – Sopot, Ergo Arena – Illusion, Tuff Enuff, Flapjack, Chassis
25 listopada – Warszawa, Torwar – Illusion, Tuff Enuff, Flapjack, None

Latem ma ukazać się również składanka „The Best of” Illusion, na której znajdą się także dwa lub trzy nowe nagrania. Do singlowej piosenki powstanie także teledysk.

14 listopada 1999 roku w gdańskim klubie Kwadratowa odbył się pożegnalny koncert Illusion. Grupa dała później jeden koncert, 13 grudnia 2008 roku we Wrocławiu.

Dyskografia:
Illusion (1993)
Illusion 2 (1994)
Illusion 3 (1995)
Illusion 4 – Bolilol Tour (1996)
Illusion 6 (1998)

Skład zespołu:
Tomasz Lipnicki – gitara, śpiew
Jerzy Rutkowski – gitara
Jarosław Śmigiel – gitara basowa
Paweł Herbasch – perkusja

Tagi: , , , , , ,